złote mysli

Fajne ksiązki

niedziela, 29 stycznia 2012

Dorsz z patelni

Dorsz z patelni
(4 porcje)
sok z cytryny, 1 łyżka
papryka czerwona, 1 sztuka
papryka zielona, 1 sztuka
olej, 3 łyżki
sól, pieprz
marchewka, 4 sztuki
Rosół z kury instant WINIARY, 1 łyżeczka
filety z dorsza, 600 gramów
seler naciowy (może być seler konserwowy), 3 łodygi
cebulka ze szczypiorkiem, 3 sztuki                    
           
           

                                   
Filety pokroić w paski i skropić sokiem z cytryny. Warzywa oczyścić, pokroić w paski. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć warzywa, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wlać 3/4 szklanki wody, dodać Rosół. Warzywa gotować około 10 minut. Dodać rybę. Całość gotować około 5 minut pod przykryciem.

Czas przygotowania: 20 minut
                                   
Wartość energetyczna:
całość: 884 kcal
1 porcja: 221 kcal                           
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz