złote mysli

Fajne ksiązki

wtorek, 28 lutego 2012

Naleśniki ze smażonymi warzywami

Porcje: 4 porcje
Smak: łagodny
Typ: Kuchnia chińska
Poziom trudności: łatwy

Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 4 minuty

-------------------------------------------------------------------------

Składniki:
3 jajka,
4 łyżki wody,
4 łyżki mąki pszennej,
4 małe garstki kapusty pekińskiej posiekanej,
4 łyżki kiełków sojowych,
4 grzyby Mu-er namoczone w gorącej wodzie,
4 cebulki dymki,
1 łyżka posiekanego imbiru,
2 posiekane ząbki czosnku,
2 łyżki Sosu Sojowego Jasnego Woh Hup,
2 łyżki Octu Ryżowego Woh Hup,
1/2 słoiczka Sosu Hoisin Woh Hup do maczania.

-------------------------------------------------------------------------

Przygotowanie:
Przygotować ciasto naleśnikowe z jajek, wody i mąki pszennej i usmażyć 5
naleśników. Jeden naleśnik pociąć na cienkie paseczki. Grzyby pokroić na
cienkie paski. Na woku podgrzać łyżkę oleju, wrzucić wszystkie warzywa i
grzyby, smażyć 3-4 minuty. Dodać sos sojowy z octem i dusić dalszą

Nakładać farsz do naleśników i zawinąć.

-------------------------------------------------------------------------

Podawanie:
Podawać z sosem Hoisin w oddzielnej miseczce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz