złote mysli

Fajne ksiązki

sobota, 11 maja 2013

Chroń głowę

do długiej listry korzyści, które daje jedzenie jabłek dopisujemy kolejną pozycje. holenderscy naukowcy z uniwersytetu w Weganhingen przez 10 lat obserwowali 20 tysięcy osób i stwierdzili, że jedzenie jabłek znacząco zmniejsza ryzyko udaru. wystarczy jedna sztuka dziennie,  żeby spadło ono o połowę. Badacze chcieli zbadać działanie owoców i warzyw o róznych kolorach. Podzielili je na 4 grupy: zielone, żółte i pomarańczowe, czerwone i białe. Okazało się, że przed udarem chronią tylko te ostatnie. Dlatego podobny efekt, jaK W PRZYPADKU JABŁEK, osiagniesz jedząc gruszki, banany czy kalafiora. nioe, znaczy to, że możesz sobie odpuścić pozostałe warzywa i owoce. Inne kolory to po prostu inne korzyści.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz