złote mysli

Fajne ksiązki

poniedziałek, 27 maja 2013

Biała kiełbasa w pomidorach





Przygotowanie: 15 minut

Duszenie: 1 godzina

Trudność: bardzo łatwy


Składniki na 4 porcje
          
0,6 kg białej cieńkiej kiełbasy                    
       
2 duże cebule
                      

1 duża puszka pomidorów
                         
   
bazylia, oregano, sól, pieprz
                         

Etapy przygotowania

1.        
Igłą należy ponakłuwać kiełbasę, żeby w czasie duszenia nie eksplodowała! Pamiętaj, żeby nie wkładać igły do naczynia - grozi śmiercią!
                                                
2.        
Do naczynia żaroodpornego wrzucić: pomidory razem z zalewą, cebulę pokrojoną w półksiężyce i oczywiście kiełbasę!
                                                
3.        
Doprawić indywidyalnie do smaku pieprzem i ziołami, np. bazylią, oregano itp.
                                                
4.        
Zagotować i od tego momentu dusić na bardzo małym ogniu około 45 minut.
                                                
5.        
Podawać na ciepło z pieczywem. Znam takich co i na zimno każdą ilość opanują! Smacznego!
                                                

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz