Przygotowanie: 15 minut
Duszenie: 1 godzina
Trudność: bardzo łatwy
Składniki na 4 porcje
0,6 kg
białej cieńkiej kiełbasy
2 duże cebule
1 duża puszka pomidorów
bazylia, oregano, sól, pieprz
Etapy przygotowania
1.
Igłą należy ponakłuwać kiełbasę, żeby w czasie duszenia nie
eksplodowała! Pamiętaj, żeby nie wkładać igły do naczynia - grozi śmiercią!
2.
Do naczynia żaroodpornego wrzucić: pomidory razem z zalewą,
cebulę pokrojoną w półksiężyce i oczywiście kiełbasę!
3.
Doprawić indywidyalnie do smaku pieprzem i ziołami, np.
bazylią, oregano itp.
4.
Zagotować i od tego momentu dusić na bardzo małym ogniu
około 45 minut.
5.
Podawać na ciepło z pieczywem. Znam takich co i na zimno
każdą ilość opanują! Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz