złote mysli

Fajne ksiązki

poniedziałek, 12 marca 2012

Sałatka po meksykańsku



Składniki:
250g ugotowanego mięsa z kurczaka,
2 strąki czerwonej papryki,
150 ml gęstej kwaśnej śmietany,
50 ml majonezu,
150g osączonej z zalewy kukurydzy konserwowanej,
150g ugotowanego na sypko białego ryżu,
1/2 łyżeczki sproszkowanego chili,
sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojone w kawałki mięso z kurczaka, kukurydzę, ryż, i sproszkowane chili. Polać śmietaną wymieszaną z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć w chłodne miejsce na 1/2 godz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz