złote mysli

Fajne ksiązki

czwartek, 3 maja 2012

Ogórek sałatkowy w sosie jogurtowym



Porcja dla 4 osób:
  • 350 g ogórków sałatkowych 
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • 150 g jogurtu
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 pęczek koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, biały pieprz
Sposób przygotowania:
Ogórki opłukać, osuszyć, przekroić na pół i pokroić w paski o grubości około centymetra, a następnie w kostkę. Śmietanę, jogurt i musztardę lekko zmiksować. Do sosu dodać drobno posiekany koperek, rozgnieciony czosnek, wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Pokrojony ogórek i sos przykryć, wstawić do lodówki i dopiero tuż przed podaniem połączyć razem i przybrać
  •  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz