SKŁADNIKI:
40 dkg czerwonej kapusty,
5 dkg cebuli,
15 dkg ogórków kwaszonych lub świeżych,
3 łyżki oleju sojowego,
sól,
cukier i pieprz do smaku,
sok z ogórków kwaszonych (przy użyciu świeżych ogórków dodać inny środek zakwaszający).
SPOSÓB WYKONANIA:
Oczyszczoną i umytą kapustę poszatkować drobno w robocie (na szatkownicy, tarce lub ręcznie), oprószyć solą. Obraną cebulę opłukać, pokrajać w kostkę. Ogórki pokrajać lub zetrzeć na tarce do jarzyn. Połączyć wszystkie składniki razem, wymieszać z olejem. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
40 dkg czerwonej kapusty,
5 dkg cebuli,
15 dkg ogórków kwaszonych lub świeżych,
3 łyżki oleju sojowego,
sól,
cukier i pieprz do smaku,
sok z ogórków kwaszonych (przy użyciu świeżych ogórków dodać inny środek zakwaszający).
SPOSÓB WYKONANIA:
Oczyszczoną i umytą kapustę poszatkować drobno w robocie (na szatkownicy, tarce lub ręcznie), oprószyć solą. Obraną cebulę opłukać, pokrajać w kostkę. Ogórki pokrajać lub zetrzeć na tarce do jarzyn. Połączyć wszystkie składniki razem, wymieszać z olejem. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Surówka z jabłek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz