złote mysli

Fajne ksiązki

niedziela, 8 lipca 2012

Surówka z cebuli i kwaszonych ogórków



SKŁADNIKI:

25 dkg cebuli,
20 dkg ogórków kwaszonych lub konserwowych,
1 szklanka ugotowanej i ostudzonej drobnej fasolki,
2 łyżki szczypiorku drobno posiekanego,
3 łyżki oleju sojowego,
1 łyżka musztardy,
1 żółtko,
sól i cukier do smaku.


SPOSÓB WYKONANIA:

Obraną cebulę umyć, pokrajać w kostkę. W ten sam sposób pokrajać ogórki, nie obierać ze skórki. Cebulę i ogórki wymieszać z fasolką i sosem przygotowanym z oleju, żółtka i musztardy. Doprawić do smaku solą i cukrem. Wyłożyć na salaterkę i dookoła zrobić wianuszek z posiekanego szczypiorku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz