1-2 polędwiczki wieprzowe (60 dag)
2 łyżki oliwy+ kilka igiełek rozmarynu
marynata:
2 zgniecione ząbki czosnku
1 łyżka sosu sojowego i natki pietruszki
3 łyżki oliwy
konfitura:
2 czerwone cebule pokrojone w plasterki
3-4 łyżki miodu
1 łyżka octu balsamico
tymianek
oliwa
sól, pieprz
2 łyżki oliwy+ kilka igiełek rozmarynu
marynata:
2 zgniecione ząbki czosnku
1 łyżka sosu sojowego i natki pietruszki
3 łyżki oliwy
konfitura:
2 czerwone cebule pokrojone w plasterki
3-4 łyżki miodu
1 łyżka octu balsamico
tymianek
oliwa
sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Składniki marynaty wymieszać.
2. Mięso pokroić na steki grubości ok.3 cm , zalać marynatą i odstawić do lodówki na kilka godzin.
3. Na rozgrzanej oliwie zeszklić czosnek, cebulę i tymianek. Dodać ocet, miód, sól i pieprz. Smażyć aż smaki się połączą
4. Rozgrzać oliwę z igiełkami rozmarynu, po czym usmażyć na niej mięso.
5. Na każdej polędwiczce układać konfiturę
2. Mięso pokroić na steki grubości ok.
3. Na rozgrzanej oliwie zeszklić czosnek, cebulę i tymianek. Dodać ocet, miód, sól i pieprz. Smażyć aż smaki się połączą
4. Rozgrzać oliwę z igiełkami rozmarynu, po czym usmażyć na niej mięso.
5. Na każdej polędwiczce układać konfiturę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz