zas przygotowania: 45 min
Proporcje: dla 3-4 osób
Składniki:
500 g zielonej fasolki
2-3 cebulki dymki posiekane
5 ząbków czosnku wyciśnietych
200 ml buliony z kury
3 łyżki masła
Sos:
1 1/2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka wina ryżowego
1 łyżeczka cukru
Przygotowanie:
Obciąć końcówki strąków i poprzecinać na pół.
Zagotować bulion, włożyć fasolkę (nie musi być przykryta płynem) i gotować tak długo aż płyn całkowicie wyparuje od czasu do czasu mieszając.
Na patelni rozgrzać masło, dodać dymkę i czosnek smażyć 30 sek. Dodać fasolkę dokładnie wymieszać, smażyć kolejne 30 sek. Wlać sos, wymieszać, smażyć jeszcze chwilę. Danie gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz